Aleksis Kiven Seura

Huhtikuussa 1941 perustettu Aleksis Kiven Seura tekee tunnetuksi Kiven henkilöhistoriaa ja tuotantoa sekä tukee kirjailijaan liittyvää tutkimusta, keskustelua ja taiteellista toimintaa. Seura järjestää keskustelutilaisuuksia ja retkiä sekä tiedottaa Kiveä koskevista ajankohtaisista asioista.

Aleksis Kiven Seura jakaa vuosittain Eskon puumerkki -tunnustuspalkinnon henkilölle, joka on julkisuudessa näkyneellä tavalla osoittanut omaavansa Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä. Eskon puumerkkiä on jaettu vuodesta 1975 alkaen.

Seuran jäseneksi voidaan ottaa yhdistyksen tarkoitusperät hyväksyvä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, jota yhdistyksen jäsen on suositellut tai jonka seuran johtokunta on päättänyt kutsua jäseneksi.

Aleksis Kiven Seura on yhdistyksen Suomen Kirjailijanimikkoseurat – De litterära sällskapen i Finland ry perustajajäsen.

 

Tiedustelut ja yhteydenotot

Seuraan liittyvät asiat
Puheenjohtaja Sakari Katajamäki
Puh. 045 651 2374
etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Aleksis Kiveen liittyvät asiat

Varapuheenjohtaja Esko Rahikainen
Puh. 050 521 2211
etunimi.sukunimi@netti.fi

Tiedottaminen

Tiedottaja Sara Tarvas
akivenseura.tiedottaja@gmail.com

Seuran postiosoite

Aleksis Kiven Seura
Saniaiskuja 4 N 55
00730 Helsinki

 

Lisätietoja seurasta ja sen historiasta

Pekka Laaksonen, Aleksis Kiven Seura 60 vuotta (2001). – A. Kivi Suomen kansalliskirjailija. www.aleksiskivi-kansalliskirjailija.fi

Jaakko Yli-Paavola, ”Haastellen entisistä ajoista”. Aleksis Kiven Seuran 70-vuotistaipaleelta. – Tulinuija. Aleksis Kiven Seuran albumi. Toim. Jaakko Yli-Paavola ja Pekka Laaksonen. SKS 2009, 160–198.

 

RSS
Follow by Email
Instagram