Eskon puumerkki

eskonpuumerkki

1 §

Aleksis Kiven Seura ry. myöntää enintään kerran vuodessa Eskon puumerkki -nimisen mitalin Suomen kansalaiselle, joka on pitemmän ajan kuluessa tai ko. vuoden aikana julkisuudessa näkyneellä tavalla osoittanut omaavansa Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä, aitoa suomalaista sinnikkyyttä ja itsepäisyyttä, ja joka näiden ominaisuuksiensa ansiosta on piirtänyt puumerkkinsä aikakirjoihin.

2 §

Mitalin tarkoituksena on toisaalta palkita yksilö, joka on suomalais-kansallisten luonteenpiirteittensä johdosta yltänyt merkittäviin saavutuksiin, toisaalta tehdä kunniaa Aleksis Kiven ytimekkäälle, ajasta aikaan pätevälle suomalaisen perusluonteen havainnollistamiselle ja oivaltamiselle, joka Eskon puumerkki -käsitteen kohdalla on kiteytynyt lentäväksi lauseeksi.

3 §

Mitalin saajan nimeää Seuran johtokunta. Valinta voi kohdistua mille tahansa inhimillisen elämän alalle johtokunnan harkinnan mukaan, ei suinkaan yksinomaan kirjallisuuteen tai kulttuurielämään.

4 §photo

Eskon valitseminen ja mitalin luovutus tapahtuvat hyväntahtoisen huumorin ilmapiirissä, sen huumorin, jonka Aleksis Kiven sanojen mukaan synnyttää ”yksi terve ja vahva sydän”.

5 §

Mitalia lyötetään vain sen saajille tarkoitetut kappaleet. Eskon puumerkkiin ei liity raha- tai muuta palkintoa, mutta kylläkin ”lupauskirja”, jonka Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja ja mitalin saaja vahvistavat mitalin luovutustilaisuudessa puumerkeillään.

Katso Eskon puumerkin saajat.

face_icon

RSS
Follow by Email
Instagram