HIRMUISTA! IHANATA! – SEITSEMÄN VELJESTÄ NYT -KILPAILUN SATOA: yläkoululaisten sarja

Yläkoululaisten sarjasta raati on valinnut seuraavat voittajat:

1. palkinto (500e): Mila Kala, Elsi Lakaniemi, Teela Saarentaus ja Tiia Ylinen (Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu): Seitsemän siskoksen seikkailut -kertomus

Seitsemän siskoksen seikkailut on hauskasti ja oivaltavasti laadittu fiktiivinen kertomus. Teksti on saanut inspiraation Seitsemästä veljeksestä, mutta se mukailee romaanin tapahtumia persoonallisella tavallaan tuoden tarinaan uusia ulottuvuuksia ja sävyjä. Kertomuksen monipuolinen ja taitava kuvitus kertoo myös omaa tarinaansa siskosten elämästä.

2. palkinto (300e): Jeniina Limola (Pakilan yläaste, Helsinki): Metsäretki-kertomus

Metsäretki on lämminhenkinen kertomus, joka jatkaa alkuperäistä veljesten tarinaa ja tuo heidät nykypäivään. Teksti on hienosti rakennettu, ja siitä löytyy sekä vakavuutta että samanlaista huumoria kuin Kiven romaanistakin. Kilpailutyöllään Limola muistuttaa lukijaansa myös perhesiteiden ja yhteydenpidon tärkeydestä.

3. palkinto (200 e): Jenna Pyykkönen (Pudasjärven hirsikampus, Syöte): Seitsemän veljestä kuvin ja sanoin -video

Katso kilpailutyö klikkaamalla ylhäältä

Seitsemän veljeksen tarina tiivistyy hienosti Seitsemän veljestä kuvin ja sanoin -videolla, jota taidokkaan yksinkertainen ja oivaltava kuvitus tukee. Tekijä tuntee selvästi Kiven romaanin ja osaa kertoa siitä innostavasti myös muille.

Kunniamaininnat

Kilpailutöiden joukossa on myös muita hienoja töitä. Palkintoraati myöntää yläkoululaisten sarjassa kunniamainnat seuraaville kolmelle työlle:

Sandra Martikainen (Mukkulan peruskoulu, Lahti): Veljekset Hiidenkivellä -kuva

Sandra Martikaisen hienosti sommiteltu ja kauniisti toteutettu työ kuvaa veljeksiä Hiidenkivellä. Tekijä on kuvannut tarkkasilmäisesti ja huolellisesti veljesten kivellä vallinneen väsymyksen ja toivottomuuden hetken härkien ympäröimänä. Kuvan tekeminen on edellyttänyt vahvaa romaanin tapahtuman tuntemusta.

Anton Saarman (Mukkulan peruskoulu, Lahti): Seitsemän miehen voima -musiikkitulkinta

Kuuntele kappale yltä

Anton Saarmanin taidokas laulu ja tausta pääsevät loistoonsa hänen uudelleentulkinnassaan ja sovituksessaan Seitsemän miehen voimasta. Raati luonnehtii tätä upeaksi kuuntelukokemukseksi.

Oskari Saunisto, Veikka Kosonen (Mertalan koulu, Savonlinna): Laurin luontoloki -video

Katso kilpailutyö klikkaamalla ylhäältä

Oskari Sauniston ja Veikka Kososen Laurin luontoloki on oivaltava ja romaanille uskollinen videotulkinta yhden veljeksen henkilöhahmosta. Video on kokonaisuudessaan humoristinen ja kekseliäästi nykyaikaan sopiva kilpailutyö.

Aleksis Kiven Seura onnittelee voittajia ja kaikkia kunniamaininnan saaneita!

Suomen Kulttuurirahasto on tukenut Aleksis Kiven Seuraa Seitsemän veljestä 150-juhlavuoden järjestelyissä.

RSS
Follow by Email
Instagram