Kurranlyönnin perinnetietoon ja lajin variaatioon voi perehtyä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistossa (Hallituskatu 1, Helsinki) sekä tutustumalla oheiseen luetteloon valikoituihin kirjoihin ja artikkeleihin.
Jos kiinnostut lajista penkkiurheilijana, liikunnan ilosta tai kansanperinteen harrastajana, Aleksis Kiven Seura kuulee mielellään ideoitasi, ottaa vastaan tiedonmurusia ja tukee parhaansa mukaan lajin leviämistä maan eri kolkissa: aleksiskivenseura@gmail.com.
Arkistolähteet
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto (Hallituskatu 1, Helsinki)
Liikuntaleikkien ja kansanomainen urheilun kortisto V: 1. Heitto- ja lyöntileikit. b. Muut (esineen) heitto- ja lyöntileikit.
Muita lähteitä
Aaltonen, Esko, Kyläyhteiskunta Isojaosta: Uusjako: Joukkotappelut ja kiekonlyönti. Suomen Kulttuurihistoria 4. Industrialismin ja kansallisen nousun aika. Toim. Gunnar Suolahti et al. Gummerus 1936.
Damm, Viktor, Kiirikan lyönti. Suomen Urheilulehti 3/1906, 45–48.
Hellspong, Mats, Slå trilla – En lek på gränsen mellan folklig och modern idrott. RIG 73 (1) 1990, 1–16.
Kansanomaista urheilua Ruovedellä. Kansatieteellinen Filmi Oy 1940.
Matilainen, Pekka& Räsänen, Pekka, Kurranlyönnin säännöt ja suositukset. Se toinen Paavo Nurmi – ja varjoon jääneet. Toim. Anssi Halmesvirta ja Heikki Roiko-Jokela. Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja. Atena 1997.
Mäensyrjä, Pentti, Humisten hyppeli kiekko pitkin tietä. Kuvaus veljesten kiekonlyönnistä aloittaa suomalaisen urheiluselostuksen historian. – Kaltio. Pohjoissuomalainen aikakauslehti 40 (4) 1984, 138–140
Ojanen, O., Kahden kylän kiekonlyönti. Kotiseutukuvauksia Lounais-Hämeestä 14. Lounais-Hämeen kotiseutu- ja museoyhdistys 1932, 46–47.
Okkola, Toivo, Suomen kansan kilpa- ja kotileikkejä. SKS 1928.
Syrjä, Urpo, Kiekonlyöntiä Hauholla vuosisatamme alkupuolella. Kotiseutu 2/1957, 178–180.